white-jbk-hackathon-logo-copy

20-21 MEI 2017 // Malaysian Global Innovation & Creativity Centre (MaGIC), Cyberjaya

APA ITU MAKMAL IDEA JBK?

Makmal Idea JBK merupakan satu sesi perkongsian idea bersama jaguh IT yang ternama di Malaysia. Ia terbahagi kepada empat sesi iaitu Kuasa Koding, Inovasi-preneur, Revolusi Biz Kreatif dan Dunia Hujung Jari.

ATURCARA

Makmal Idea JBK I : Kuasa Koding

9.00 AM – 10.30 AM

  • Reza Razali, CEO Terato Tech
  • Mior Muhammad Zaki Mior Khairuddin, CTO Katsana

Makmal Idea JBK II : Inovasi-preneur

11.00 AM – 12.30 PM

  • Nadhir Ashafiq, Co-founder TheLorry
  • Ikhwan Nazri, CEO Amanz

Makmal Idea JBK III : Revolusi Biz Kreatif

2.00 PM – 3.15 PM

  • Ashran Dato' Ghazi, CEO MaGIC
  • Nazrin Hassan, CEO Cradle

Makmal Idea JBK IV : Dunia Hujung Jari

3.15 PM – 4.30 PM

  • Azran Osman Rani, CEO iFlix Malaysia
  • Shahril Hamdan, Pengerusi BPM, PPUM

SPEAKER JEMPUTAN

nazrin-hassan

Nazrin Hassan

CEO Cradle

Cradle Fund Sdn Bhd (Cradle), agensi di bawah Kementerian Kewangan Malaysia (MOF) adalah sebuah organisasi bukan untuk keuntungan yang menguruskan Program Pelaburan Cradle RM100 juta sejak penubuhannya pada tahun 2003.

Read More
shahril

Shahril Hamdan

Pengerusi BPM , PPUM

Shahril Hamdan merupakan ahli jawatankuasa Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia dan mengetuai Biro Profesional Muda. Beliau juga merupakan Duta Belia Transformasi Nasional 2050, TN50 – visi baru melakar masa hadapan negara untuk 3 dekad mendatang.

Read More
reza-razali

Reza Razali

CEO Terato Tech

Seorang yang tidak asing untuk syarikat baru kerana dia bermula di Terrato Tech iaitu sebuah syarikat teknologi memberi tumpuan kepada pembangunan aplikasi iPhone dan permainan pada usia 25 tahun.

Read More
nadhir1

Nadhir Ashafiq

Co-founder TheLorry

Nadhir Ashafiq, pengasas TheLorry merupakan graduan Universiti Curtin, Australia. Pernah bekerja di CIMB Investment selama beberapa tahun sebelum memegang jawatan sebagai Pengurus Kewangan di Abda Aviation.

Read More
azran-osman-rani

Azran Osman Rani

CEO iFlix Malaysia

Beliau kini merupakan Ketua Pegawai Eksekutif iflix di Malaysia, dan Kumpulan COO – Perkhidmatan langganan televisyen yang telah dilancarkan pada Mei 2015 dan kini beroperasi di seluruh Asia Tenggara.

Read More
mior

Mior Muhammad Zaki Mior Khairuddin

CTO Katsana

Mior Muhammad Zaki ialah CTO di Katsana.com. Mior atau lebih dikenali sebagai @crynobone ialah pengasas Orchestra Platform, OneAuth dan Javie Library. Beliau juga ialah seorang PHP, MySQL & JavaScript Developer.

Read More
ikhwan-nazri

Ikhwan Nazri

CEO Amanz

Sejak Mei 2011, Ikhwan Nazri ialah CEO Amanz Media Sdn Bhd (diasaskan pada tahun 2005), iaitu syarikat media yang memfokuskan kepada penghasilan kandungan berkaitan IT, dimana artikel-artikel mengenai perkembangan teknologi & review gadget terkini di dalam dan luar negara.

Read More
ashran-dato-ghazi

Ashran Dato’ Ghazi

CEO MaGIC

Mempunyai pengalaman yang luas dalam pelbagai industri iaitu, Pembinaan, Oil & Gas, Teknologi, Media, Komunikasi, Pengurusan Acara, Pembangunan Modal Insan. Beliau terlibat secara aktif dalam kerja-kerja keusahawanan tempatan dan dalam sektor non-profit di Malaysia.

Read More

PENGANJUR UTAMA

PENGANJUR BERSAMA

RAKAN SOKONGAN

Hubungi Kami

Jika anda mempunyai sebarang soalan berkenaan JBK Hackathon, hubungi Sekretariat JBK Hackathon di talian 60 17-309 6471 (Azham) atau sila ajukan pertanyaan anda ke koding@jbk.my dengan melengkapkan borang di bawah: